Фото ukrainaincognita.com

Київські храми Української Православної Церкви не здаються в оренду під світські заходи, не пов'язані з церковним життям.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сказав секретар Київської єпархії УПЦ по місту Києву протоієрей Віктор Іващук.

Фото mitropolia.kiev.ua

«У нас немає такого, щоб храми здавалися в оренду під якісь світські заходи, що не мають відношення до церковної тематики. Адже храм – це не тільки приміщення, а, в першу чергу, Дім Божий, де відбувається безкровна жертва – Таїнство Євхаристії. Подібна практика існує в Католицькій Церкві: костели здаються, наприклад, під концерти класичної музики. У багатьох католицьких соборах Європи платні входи. Все це робиться для того, щоб покрити витрати на обслуговування собору. Оскільки храми утримуються на пожертви парафіян, а парафії там скорочуються. В нашій Церкві, слава Богу, таких проблем немає», – зазначив отець Віктор.

Відео дня

Як повідомляли ЗМІ, один із столичних храмів Української Православної Церкви Київського Патріархату здається в оренду під світські заходи без обов'язкової умови, щоб вони були пов'язані з церковним життям.