Фото

У селі Кути Шумського району Тернопільської області 13 грудня відбулася спроба силового захоплення храму на честь святої праведної Анни.

Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тернопільської єпархії.

За інформацією УПЦ, представники УПЦ КП під час недільного богослужіння зібрались перед дверима церкви, вимагаючи надати їм право на почергове служіння. Після чого здійснили спробу силою увійти у церкву. Протизаконні дії змусили втрутитися у ситуацію правоохоронців, які зашкодили захопленню храму.

Відео дня

"Представники УПЦ КП чинили провокативні дії, вигукували лайливі слова на адресу настоятеля храму протоієрея Ігоря Кушнірука та православної громади с. Кути. За словами свідків події лунали погрози: “Ми вам влаштуємо другу Катеринівку”, - повідомляють в УПЦ.

В Тернопільській єпархії підкреслюють, що новостворена громада УПЦ КП продовжує чинити тиск на віруючих Української Православної Церкви, вимагаючи почергових богослужінь, не зважаючи на те, що всі документи на володіння храмом належить парафії УПЦ.

"Аби не допустити загострення конфлікту, протоієрей Ігор та члени парафії святої праведної Анни погодилися взяти участь у перемовинах щодо можливості почергових богослужінь, що пройдуть 15 грудня у районній державній адміністрації", - повідомили в УПЦ.

За матеріалами Інформаційного відділу УПЦ