Петиція про збереження Києво-Печерської лаври у підпорядкуванні Української Православної Церкви, розміщена на сайті Київської міської ради 11 грудня, зібрала понад 10 тисяч підписів трохи більше, ніж за добу, отримавши необхідну кількість голосів для розгляду.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Згідно статті 35 Конституції України Церква відділена від держави. Тому вимагаємо припинити втягування Української Православної Церкви у політичні ігрища можновладців та закликаємо припинити спроби дестабілізувати ситуацію у релігійній сфері в Україні. Будь-які спроби порушити питання про зміну юрисдикції Києво-Печерської лаври є провокацією, яка покликана розпалити міжрелігійне протистояння в державі. Тому вимагаємо, щоб Києво-Печерська лавра залишилася у підпорядкуванні Української Православної Церкви, єдиної канонічної православної церкви в Україні», – йдеться в петиції.

Відео дня

Як повідомлялося, 7 грудня на офіційному сайті Київради була опублікована електронна петиція про переведення Києво-Печерської лаври в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату. Ініціатива зібрала понад 13 тис підписів.