Фото hram-feodosy.kiev.ua

За основними причинами смертності у світі стоять духовні хвороби.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав архиєпископ Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко), коментуючи результати дослідження, проведеного Інститутом показників і оцінки здоров'я при Університеті імені Джорджа Вашингтона в Сіетлі (США), на тему основних причин смертності у світі.

Фото orthodoxy.org.ua

«Якщо людина буде намагатися зберігати мир у своїй душі і постити, вона уникне багатьох захворювань. Що лежить в основі високого кров'яного тиску? Цьому сприяє ненависть, злість, заздрість, дратівливість... Дивлячись на основні причини смертності, очевидно, що за кожною з них стоїть певна духовна хвороба. Найпростіші приклади – куріння, зловживання алкоголем, неправильне харчування, забруднення навколишнього середовища», - зазначив архієпископ Лука.

Відео дня

За його словами, гріх лежить в основі будь-якої хвороби.

«Людина, як ми знаємо, складається з духа, душі і тіла. Вона не може жити без одного з цих елементів, взаємопов'язаних між собою. Так влаштовано Богом. Здорова ієрархія - це коли дух панує над душею, а душа - над тілом. Але через гріхопадіння тіло у людей фактично стало панувати над духом і душею. Фізичні хвороби тіла стали проявами духовних недуг», - підкреслив архієпископ.

Як повідомлялося, згідно з результатами дослідження, проведеного американським Інститутом показників і оцінки здоров'я, в список десяти основних причин смертності у світі входять: високий кров'яний тиск, куріння, високий індекс маси тіла, підвищений рівень цукру в крові, дієта з високим вмістом солі, дієта з низьким вмістом фруктів, забруднення атмосферного повітря, забруднення повітря побутового середовища, високий рівень холестерину і алкоголь.