Фото ru.wikipedia.org

Жоден зі святих отців не вказував конкретних дат подій, які, згідно з Біблією, будуть свідчити про наближення кінця світу.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря), коментуючи підвищену увагу суспільства до пророцтв грецького святого Паїсія Святогорця про останні часи.

глава Синодального информационного отдела УПЦ епископ Климент (Вечеря),

«Недавно я був на Афоні і не сказав би, що там активно обговорюється ця тема. Церква завжди з особливою розсудливістю ставилася до того, що прийнято називати пророцтвами. Найчастіше передбачення святих отців мали таємничий сенс і лише в прихованій формі вказували на майбутні події», – зазначив владика Климент.

Відео дня

«Святе Письмо говорить, що про це не знають навіть ангели. Тому чутки, в яких говориться, коли саме відбудеться Друге пришестя Ісуса Христа, не можна розглядати як божественне одкровення», – підкреслив єпископ УПЦ.

За його словами, віруючій людині варто приділяти більше уваги не пророцтвам, а виконанню біблійних заповідей.

«Прагнення дотримуватися божественних заповідей як в особистому, так і в суспільному житті є найважливішим засобом для досягнення миру на планеті», – підкреслив голова інформвідділу УПЦ.

Нагадаємо, що наприкінці листопада цього року в Греції згадали пророцтво святого Паїсія Святогорця про конфлікт між Туреччиною і Росією. У 1990-х роках афонський чернець передбачав війну між Росією і Туреччиною, в результаті якої, за його словами, Константинополь (нині Стамбул) знову стане грецьким.

Також на грецьких сайтах з'явилася інформація про те, що одному з афонських ченців було видіння, в якому Паїсій Святогорець підтвердив свої пророцтва і повідомив, що до повернення Константинополя до складу Греції призведе Третя світова війна, яка почнеться відразу після Різдвяного посту.