Надмірна присутність в соцмережах багатьом не залишає часу на спілкування з людьми наживо, що призводить до того, що людина відчуває себе нещасною.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря), коментуючи результати дослідження датського Інституту вивчення щастя, згідно з якими відмова від Facebook робить людей щасливішими.

Відео дня

«Щоб бути щасливим, в житті все має бути гармонійно. Цю гармонію дає молитва і живе спілкування з ближніми. Якщо через участь в мережевому просторі людина набуває для себе духовну користь, то в цьому нічого поганого немає. Однак віртуальні комунікації не можуть замінити молитви і живе спілкування», – зазначив єпископ Климент.

Також владика Климент додав, що в період Різдвяного посту треба утримуватися від будь-якої агресії, в тому числі і в спілкуванні, що відбувається в соціальних мережах.

Як повідомлялося, провівши експеримент за участю 1095 користувачів Facebook, дослідники з національного Інституту вивчення щастя прийшли до висновку, що соціальні мережі роблять людей менш щасливими.

Вчені учасників експерименту розділили на дві групи. Представники однієї з них мали на тиждень припинити користуватися Facebook. Ті, хто увійшов в іншу групу, могли і далі користуватися соцмережею у звичному режимі. Після закінчення 7 днів учасникам експерименту поставили питання - чи відчувають вони себе щасливими. 81% активних користувачів Facebook відповіли "так". Але тих, хто дав негативну відповідь, виявилося більше – 88%.