р

15 листопада Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій прибув з Архіпастирським візитом до Одеської єпархії, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посилання на прес-службу Одеської єпархії.

Відео дня

В аеропорті м. Одеси Його Блаженство зустрічали митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, вікарні архієреї Одеської єпархії, а також голова Одеської обласної ради О. Урбанський, Одеський міський голова Г. Труханов і члени депутатського корпусу Верховної Ради України.

В інтерв’ю місцевим ЗМІ Блаженніший владика підкреслив важливість спільної молитви з духовенством і віруючими Одеси за мир, стабільність та благополуччя України. Також Предстоятель відзначив, що Архіпастирський візит до Одеської єпархії приурочений визначній даті – 16 листопада виповниться 40 років від дня архієрейської хіротонії митрополита Агафангела.

На Соборній площі, перед Спасо-Преображенським кафедральним собором Одеси, Блаженнішого Митрополита Онуфрія вітали тисячі православних одеситів.

Після урочистої зустрічі, Його Блаженство очолив Божественну літургію.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

***

Напередодні, 14 листопада, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, до Одеси Хресним ходом миру «Україна під Покровом Пресвятої Богородиці» прибула святиня світового Православя – чудотворний образ Плащаниці Пресвятої Богородиці.