Фото

У Києві до 22 листопада буде перебувати чудотворна ікони Божої Матері «Зимненська».

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, ікона сьогодні прибула із Свято-Успенського Святогірського Зимненського монастиря (Волинська область, Володимир-Волинський р-н, с. Зимне) з благословення Предстоятеля УПЦ.

Образ знаходиться в храмі на честь святого великомученика і цілителя Пантелеімона (вул. Алма-Атинська, 109 (парк «Сосновий»)). Храм відкритий щодня з 09.30 до 19.00. Щодня о 18.00 перед іконою звершуватиметься Акафіст з водосвятным молебнем і помазання святим єлеєм.

Відео дня
протоиерея Александра Криницкого

«Є багато сучасних свідчень, які підтверджують чудотворність Зимненської ікони Божої матері. Наприклад, до однієї сліпої мешканці Волинської області повернувся зір під час хресного ходу з цією святинею. Молитва перед Зимненською іконою особливо допомагає жінкам, які страждають безпліддям. Був такий випадок: одна мешканка Луцька не могла завагітніти, їй було вже 40 років, але після того, як молилася на колінах перед цією іконою, Бог подарував їй дитину», – розповів настоятель храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона протоієрей Олександр Криницький.

Як відомо, в 988 році «Зимненською» іконою Божої Матері Антіохійський патріарх Миколай II Хрисоверг благословив на шлюб Хрестителя Київської Русі князя Володимира Святославовича і царівну Анну. Образ прославився чудесами як за життя Хрестителя Русі, так і в наші дні.