У Києво-Печерській лаврі, в Трапезному залі храму преподобних Антонія і Феодосія Печерських, 15 листопада, о 11.30 відбудеться брифінг організаторів благодійної виставки «Україна - дім Пресвятої Богородиці». Вперше в Києві будуть зібрані репродукції 100 чудотворних ікон Божої Матері з усіх регіонів України.

Мета акції - збір коштів для дітей постраждалих на сході України, дітей з тяжкими захворюваннями, а також для дітей-сиріт. Також це просвітницька та місіонерська акція, мета якої ознайомити відвідувачів виставки з унікальним розмаїттям українських чудотворних ікон Божої Матері.

Виставка працює з 10.00 до 16.00 і триватиме до 22 листопада.

Відео дня

Також кожен день біля репродукцій чудотворних ікон о 12.00 і о15.00 будуть починатися молебні.

У день відкриття, 15 листопада о 12.00 відбудеться молебень і освячення ікон-репродукцій.

О 12.45 розпочнеться концерт «Радуйся, Радосте!». Прозвучать музичні твори, присвячені Пресвятій Богородиці, у виконанні дитячих хорових колективів Києва: хору «Радій» під керуванням Наталії Мелешкіної і хору «Радість» під керівництвом Лариси Санцевич.

Організатор виставки: Благодійний проект «Наша Лепта».

Благодійний проект створений з благословення Предстоятеля української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія у листопаді 2014 року. Про роботу проекту можна дізнатися на сайті: sv-nikolay.kiev.ua

Акредитація журналістів за телефоном (067) 583 35 33

*** На виставці будуть представлені репродукції ікон з X століття - до наших днів: які прославлені рішенням Синоду УПЦ (дати святкування цих ікон вказані в церковному календарі); ікони, особливо шановані в храмах і монастирях єпархій УПЦ; зображення ікон загублених, що зберігаються в музеях, але почитаються віруючими як чудотворні: Києво-Братська і Волинська ікони, що знаходяться в Національному художньому музеї України. Загублена Ігорівська ікона Божої Матері; ікона «Розчулення» з колекції Української Православної Церкви; 900-річна кам'яна візантійська ікона Божої Матері, яка, як вважається, належала Володимиру Мономаху. Остання ікона виставлялася в Києві у 2013 році.

Центр інформації УПЦ