о

Навчаючись захищати Вітчизну, людина виконує подвиг турботи про тих, хто її оточує.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав настоятель Свято-Воскресенського (Афганського) храму міста Києва протоієрей Сергій Ющик.

«Захист Батьківщини має вважатися в суспільстві великою справою. Адже, за словами апостола Павла, «хто не турбується про своїх, а особливо про домашніх, той зрікся віри і гірше за невірного». Відповідно людина, яка навчається бути захисником Вітчизни, вона, по суті, вже  звершує подвиг турботи про ближніх. По-друге, говорять апостоли, представник влади покликаний виконувати закон – карати неправедних і нагороджувати тих, хто поступає справедливо», –  зазначив протоієрей Сергій.

Відео дня

За його словами, християнину слід жити так, щоб його ніхто не зміг звинуватити в поганих справах.

«Також варто додати ще одну біблейську пам’ятку для тих призовників, які будуть поставлені на керівні пости та посади. В апостола Павла є така сімейна порада, щоб батьки не дратували своїх дітей. У широкому сенсі вона означає, що ті, хто поставлений керувати, не повинні дратувати, ображати та  насміхатися над тими, хто стоїть за посадою нижче», – підкреслив священнослужитель.

Як повідомлялося, 1 листопада в Україні почався осінній призов на строкову службу, який мав стартувати 1 жовтня, але указом Президента України був перенесений через місцеві вибори. Призову підлягають 11 тисяч чоловіків у віці від 20 до 27 років.