Священний Синод Української Православної Церкви закликав віруючих плекати суспільний мир і не піддаватися на провокації, пов'язані з агресією проти УПЦ.

Про це йдеться в журналах Священного Синоду УПЦ від 27 жовтня, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Сьогодні наше завдання як християн, полягає в тому, щоб зберегти мир і спокій у нашій країні. Не будемо піддаватися на провокації і не дозволимо втягнути себе в протистояння на релігійному ґрунті. Ми повинні рішуче протидіяти всім спробам розхитати країну зсередини. Наша головна зброя в цій духовній боротьбі – справжня християнська любов до ближнього», – наголошується у зверненні.

Відео дня

Коментуючи звернення Священного Синоду, голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря) зазначив, що "останнім часом деякі українські політики і представники окремих ЗМІ цілеспрямовано розповсюджують інформацію, яка сприяє зростанню агресії проти Церкви".

«Ця агресія часом виливається в провокації, пов'язані із застосуванням фізичної сили щодо парафіян УПЦ. В таких умовах дуже важливо, щоб віруючі нашої Церкви реагували на ці провокації по-християнськи. Тому заклик Синоду полягає в тому, що нам, християнам, слід не відплачувати злом за зло, а відповідати добром навіть у тих випадках, коли ми є постраждалою стороною», – підкреслив єпископ Климент.