Фото УНІАН

Україна, як і Близький Схід, є вікном на Захід для східних сусідів, а також дверима, що відкривають православ’я західному світу.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, таку думку висловив православний богослов з Лівану, протоієрей Антіохійської Православної Церкви Порфирій Георгі в інтерв’ю УНІАН.

«Україна, як і Близький Схід, є вікном на Захід для східних сусідів. І часто таке положення ускладнює життя. Ви перебуваєте на перехресті різних культур і цивілізацій. Це накладає на вас велику відповідальність у сучасних умовах. Ваша країна – це двері, які відкривають православ'я західному світу», – зазначив протоієрей Порфирій.

Відео дня

За його словами, УПЦ може позиціонувати себе наднаціональним релігійним об’єднанням. 

«З одного боку, вона має глибоке історичне коріння, пов'язане зі слов'янським світом і його особливостями. З іншого боку, Українська Церква відкрита західному світу. І, що не менш важливо, святі, прославлені у вашій країні, належать світовому православ'ю. Досвід цих святих є прикладом подолання кордонів між різними націями і культурами. Світове православ'я зацікавлене в пізнанні української православної духовності», – підкреслив богослов.