Київська духовна академія і семінарія та Церковна академія Салонік (Греція) затвердили програму обміну студентами в рамках освітнього проекту Європейського Союзу «ERASMUS».

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на першого проректора КДАіС протоієрея Сергія Ющика, про це йдеться в угоді, яка була підписана у Києві на Міжнародній конференції з нагоди 400-річчя Київських духовних шкіл.

«Ми багато працювали над цією програмою. Проект «ERASMUS» передбачає обмін студентами та викладачами між навчальними закладами. Згідно з нашим договором з Церковною академією Салонік, у наступному семестрі, тобто з нового року, два студенти з КДАіС їдуть на чотири місяці навчатися до Греції, а один грецький студент їде навчатися до нас. Оцінки, отримані студентами протягом цього періоду, зараховуються їхніми навчальними закладами. Також ця угода передбачає тижневі лекції наших викладачів у Греції та грецьких викладачів у нас. Усе це повністю спонсорується програмою «ERASMUS», завдяки якій ми можемо проявляти таку мобільність», – розповів протоієрей Сергій.

Відео дня

Як повідомлялося, вчора у столичному «Українському домі» відкрилася Міжнародна конференція «Київська духовна академія у світовій сім’ї богословських навчальних закладів», приурочена до 400-річчя Київських духовних шкіл. 

Сьогодні робота конференції тривала в п'яти тематичних секціях на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври в навчальних корпусах КДАіС (№63, 64). Всього на конференції представлені понад 50 доповідей.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, в XII Міжнародній конференції взяли участь історики, богослови, науковці, дослідники, археологи з України, Боснії і Герцеговини, Греції, Грузії, Лівану, Молдови, Росії, Румунії, Сербії та Словаччини.

*** 23 грудня 2014 Священний Синод УПЦ прийняв рішення про святкування 400-річчя Київських духовних шкіл на загальноцерковному рівні.