В столичному «Українському домі» 20 жовтня о 09.20 відбудеться брифінг перед відкриттям міжнародної конференції з нагоди 400-річчя Київських духовних шкіл.

Акредитацію на брифінг проводить Центр інформації УПЦ за тел. (066) 095 14 76. Акредитація для представників ЗМІ є обов’язковою. На брифінгу на питання відповідатимуть організатори та почесні іноземні гості.

Організатор міжнародної конференції «Київська духовна академія в світовій родині богословських навчальних закладів» – Київська Духовна Академія і Семінарія (КДАіС).

Відео дня

У конференції візьмуть участь історики, богослови, науковці, дослідники, археологи з України, Боснії і Герцеговини, Греції, Грузії, Лівану, Молдови, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини.

Відкриття конференції та пленарне засідання відбудеться 20 жовтня о 10.00.

На конференції будуть підписані договори про співпрацю КДАіС з Церковною академією м. Фесалоніки (Греція), Тбіліською духовною академією (Грузія), Богословським факультетом Софійського університету імені Святого Климента Охридського (Болгарія). Також будуть презентовані наукові видання КДАіС.

Робота конференції триватиме 21 жовтня в п’ятьох тематичних секціях на території Києво-Печерської лаври в навчальних корпусах КДАіС. Загалом на конференції будуть представлені понад 50 доповідей.

Серед почесних гостей та учасників конференції ректори духовних академій та семінарій, декани та професори Православних богословських інститутів та факультетів  Помісних Православних Церков: ректор СПбДА архієпископ Петергофський Амвросій, декан богословського інституту ім. Іоанна Дамаскіна архімандрит Порфирій (Георгі), ректор Церковної академії Фесалоніки протоієрей Гергій  Стамкопулос, професор Православного богословського факультета в Белграді доцент протоієрей Владислав Пузович, декан Православного Богословського факультету св. Василія Острозького Університету Східного Сараєво  протоієрей Дарко Джого, декан Православного богословського факультета університету ім. Андрея Шагуни (Сібіу, Румунія) протоієрей Павел Аурела,   викладач Православного богословського факультета університету Бабеш-Бойяїи у (Клуж-Напока, Румунія)   ієромонах Бенедикт (Веса), професор  Православного богословського факультету м. Пряшів (Словаччина) свящ. Вацлав Єжек та інші.

*** 23 грудня 2014 року Священний Синод УПЦ прийняв рішення про відзначення на загальноцерковному рівні 400‑річчя Київських духовних шкіл. 

Центр інформації УПЦ