а

14 жовтня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на свято Покрова Пресвятої Богородиці,  що є також Днем захисника України, у кожному храмі та монастирі УПЦ будуть піднесені особливі молитви за українських воїнів, які нині захищають Вітчизну. Також за богослужіннями будуть звершені панахиди і заупокійні молитви за солдатами, котрі загинули в різні часи при виконанні свого військового обов’язку.

 13 жовтня, напередодні свята Покрова Пресвятої Владичиці Богородиці і Пріснодіви Марії, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці.

Його Блаженству співслужили архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство обителі та м. Києва.

Відео дня

День Покрова Пресвятої Богородиці є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. Його історія сягає Х століття. За переданням, у Влахернській церкві в Константинополі, де зберігалася риза Божої Матері, святому Андрію, Христа заради юродивому, було явлення Богородиці, Яка тримала над народом омофор. Цим Пресвята Діва засвідчила своє заступництво вірним, які молилися в церкві.

church.ua