g

11 жовтня у день пам’яті Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Відео дня

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельних вірян, які зібралися цього дня за Божественною літургією у Лаврі, зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив хресний хід до Ближніх печер, де з Преосвященними архієреями та духовенством відслужив молебень святим преподобним Києво-Печерським. По звершенню молебного співу Блаженніший владика привітав присутніх зі святом та благословив усіх.

Собор преподобних Печерських, які у Ближніх печерах спочивають, налічує 82 святих, які у різні часи, починаючи з ХІ століття і до ХХ століття включно, несли подвиг у Свято-Успенському Києво-Печерському монастирі. Серед них: засновник руського чернецтва прп. Антоній, перший єпископ з русичів свт. Іларіон Київський, перший вітчизняний історик, автор «Повісті минулих літ» прп. Нестор Літописець, билинний герой прп. Ілля Муромець та інші.

church.ua