Причиною всіх конфліктів, що відбуваються в сучасному світі, є відсутність любові в її християнському розумінні.

Про це сказав голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви митрополит Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук), повідомляє Центр інформації УПЦ.

Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан

«При всій складності ситуації в Україні та інших точках планети, де нині йдуть конфлікти, ніяке зло не можна перемогти злом. Це призводить тільки до множення зла. Очевидно, велика кількість військово-політичних протистоянь, що відбуваються в сьогоднішньому світі, пов'язані з тим, що навіть багато з тих, хто називає себе християнами, досі живуть у Старому Завіті та керуються принципом «око за око, зуб за зуб»», - зазначив митрополит Митрофан.

Відео дня

При цьому він зауважив, що нині спостерігається загальносвітова тенденція відступлення від базових християнських цінностей.

«Біблійні заповіді про любов до Бога і ближнього взаємопов'язані: не можна любити Бога і при цьому ненавидіти ближнього. Нехай навіть цей ближній і помиляється. Кожен може помилятися, але будь-які конфлікти - між людьми, державами, релігійними громадами - мають вирішуватися в дусі християнської любові. А це означає, як мінімум, ставитися до інших так, як би ти хотів, щоб ставилися до тебе», - підкреслив владыка.

Як повідомлялося, наразі у світі налічується 40 точок, де йдуть військові конфлікти.