У скрутних соціально-економічних умовах люди похилого віку потребують більшої уваги та милосердного ставлення.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав голова відділу із соціально-гуманітарних питань УПЦ протоієрей Владислав Діханов, коментуючи останні рейтингові дані, згідно з якими Україна посіла 73 місце з 96 країн світу за рівнем життя пенсіонерів.

Відео дня
Протоієрей Владислав Діханов

"У Біблії сказано: «Шануй батька свого і матір - це перша заповідь з обітницею, щоб було добре тобі, і щоб ти на землі був довголітнім». Тобто від ставлення до старших залежить навіть наш земний добробут", - зазначив протоієрей Владислав.

На його думку, брак уваги до людей похилого віку може у майбутньому обернутися проти молодших поколінь.

"Молодим людям слід пам'ятати, що колись вони стануть літніми, і можуть зіштовхнутися з тими ж проблемами, що й сьогоднішні пенсіонери", - підкреслив священнослужитель.

Як повідомлялося, згідно з останніми даними неурядової організації «HelpAge International», з 96 країн світу, які увійшли до рейтингу рівня життя пенсіонерів, Україна посіла 73 місце. Дослідження проведено на основі таких критеріїв, як рівень пенсійного забезпечення, доступність медицини, рівень зайнятості та освіти. Дані були надані Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Світовим банком і Міжнародною організацією праці.