У патрульної служби Міністерства внутрішніх справ України немає претензій до намісника Києво-Печерської лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла (Лебідь).

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на офіційний сайт Лаври, про це сказано в листі Департамента комунікації МВС митрополиту Павлу.

«Працівникам патрульної служби МВС звинувачення щодо Вас не висувалося. У законодавстві України відсутня процедура притягнення до адміністративної відповідальності невстановлених осіб, тому у зв’язку з інцидентом, що виник біля в’їзду на територію Свято-Успенської Києво- Печерської Лаври, водій Вашого службового автомобіля не притягувався до адміністративної відповідальності. Запевняємо, що Департамент патрульної служби Міністерства внутрішніх справ до Вас не має будь-яких претензій», – зазначено в листі.

Відео дня

Водночас, підкреслюють у МВС, відсутні підстави для притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників київського Управління патрульної служби.

«Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до абзацу восьмого частини першої статті 6 Закону України «Про дорожній рух» організація дорожнього руху на території міста згідно з відповідними генеральними планами, проектами детального планування та забудови населених пунктів належить до компетенції міських рад та їх виконавчих органів», – сказано в зверненні.

У МВС дякують митрополиту Павлу за небайдуже ставлення до дотримання правил дорожнього руху, зокрема – до правил зупинки і стоянки.

«Маємо надію, що всі громадяни незалежно від статусу дотримуватимуться встановлених правил дорожнього руху і виконуватимуть законні вимоги працівників патрульної служби МВС», – зазначено в повідомленні правоохоронного відомства.  

Як повідомлялося, на початку вересня набув інформаційного резонансу конфліктний інцидент, який трапився влітку цього року за участю митрополита Павла та працівника патрульної служби при в’їзді на територію Лаври.