В Українській Православній Церкві сподіваються, що ініційована у вересні прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком зустріч представників церков та правоохоронців для обговорення злочинів проти священнослужителів стане конкретною справою та сприятиме покращенню релігійної ситуації у державі.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на главу адміністративного апарату Київської митрополії УПЦ архімандрита Віктора (Коцабу).

Відео дня
Архімандрит Віктор (Коцаба)

«Також сподіваємося, що заява керівника уряду допоможе спрямувати вирішення будь-яких питань щодо Церкви у правове русло. Наша держава декларує пріоритет закону, а це означає перехід від декларацій до конкретних дій», – зазначив архімандрит Віктор.

За його словами, представники УПЦ вже неодноразово зверталися до Президента, Кабінета міністрів, органів місцевої влади, а також до інститутів міжнародного права, зокрема – до Відділу із захисту прав людини Ради Європи, з проханням захистити права православних християн в Україні.

«Зараз ведеться безпрецедентна для історії новітньої України пропаганда проти УПЦ. Деякі ЗМІ – чи то виконуючи чиєсь замовлення, чи з власної ініціативи – намагаються всіляко нашкодити саме УПЦ. Надзвичайно часто вони акцентують на таких речах, які зовсім не мають ніякого відношення до Церкви в цілому або є вигаданими. Все це, звичайно, створює напругу в суспільстві та призводить до окремих проявів агресії щодо Церкви та її представників. Також часто до цих акцій долучаються і певні політичні сили, які вважають, що антицерковна пропаганда допоможе їм довести свій патріотизм. Результатами таких дій, на жаль, стають захоплення наших храмів, напади на священників і навіть вбивства», – підкреслив архімандрит Віктор.

Як повідомлялося, 16 вересня на засіданні з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціював зустріч представників церков та правоохоронців для обговорення злочинів стосовно священнослужителів.