1

В Українській Православній Церкві просять киян підтримати ініціативу з перейменування вулиці Кірова у Деснянському районі - на вулицю митрополита Володимира Сабодана.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на главу відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Діханова.

«Враховуючи духовну силу та досвід Блаженнішого митрополита Володимира, який об'єднував Україну та українців, він гідний того, щоб, як мінімум, у столиці нашої держави була вулиця з його ім'ям», - сказав отець Владислав.

Відео дня

Вулиця Кірова розташована поряд з Свято-Троіцьким собором на Троєщині. Київська міська державна адміністрація проводитиме громадське обговорення щодо її перейменування до 10 листопада цього року. Проголосувати та висловити свою думку можна на сайті КМДА. http://projects.kievcity.gov.ua/projects/view.php?P=124

Митрополит Володиимир (Сабодан)

Наразі більшість мешканців столиці (490 проти 32) підтримали ініціативу з перейменування вулиці Кірова на вулицю митрополита Володимира Сабодана. 

Довідка. Митрополит Володиимир (Сабодан) народився 23 листопада 1935 року. Архієрей Української Православної Церкви з 1966 року, з 1992 року - її предстоятель, митрополит Київський і всієї України. 5 липня, у Києві, на 78 році життя Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир відійшов у вічність.