1

Державі варто звернути особливу увагу на факти порушень прав віруючих Української Православної Церкви, оскільки це дає привід антиукраїнським силам поширювати інформацію про утиск релігійної свободи в Україні.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сказав голова інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент 16 вересня під час зустрічі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

 Голова інформаційного відділу УПЦ єпископ Климент

«У деяких регіонах країни відбувається утиск прав віруючих Української Православної Церкви. Це супроводжується силовими конфліктами, які часто ініціюють представники місцевої влади. Таких конфліктів не більше тридцяти, і вони не змінюють релігійної статистики в Україні. Подібні протистояння вигідні не стільки релігійним організаціям, скільки радикальним політичним силам, які напередодні виборів провокують різні конфронтації. У свою чергу, вороги Української держави, посилаючись на ці факти, поширюють інформацію про утиск релігійної свободи в Україні», - зазначив єпископ Климент.

Відео дня

Також під час зустрічі прем'єр-міністра з представниками ВРЦіРО голова інформвідділу УПЦ окремо торкнувся теми вбивств священика Романа Ніколаєва і монахині Алевтини (Кравчук).

«По вбивству черниці начебто з'явилися якісь дані, але вони викликають більше питань, ніж відповідей. А по вбивству священика правоохоронні органи досі мовчать», - підкреслив єпископ УПЦ.