Предстоятель Албанської Православної Церкви митрополит Анастасій звернувся зі словами підтримки до віруючих Української Православної Церкви, закликавши не боятися випробувань, які випали сьогодні на їхню долю.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на відеозвернення, розміщене на офіційному каналі інформаційного відділу УПЦ на YouTube.

Відео дня

"Ви знаєте, що відбувалося тут у Албанії - труднощі та переслідування, і ми від усього серця розуміємо труднощі та страждання, які зараз переживають віруючі в Україні. З глибини свого досвіду ми хочемо повторити: не бійтеся. Коли Христос з нами, ми не повинні боятися. Є надія. І надія ця - Сам Христос. Ми маємо надіятися, навіть у самих важких ситуаціях. Сподіваємося, що якомога швидше закінчаться всі труднощі та розділення. Ми - Церква Воскресіння... Радіймо Воскресінню, яке знаходиться у серці нашої віри. Є надія", - сказав митрополит Анастасій.

Він підкреслив, що православ'я належить багатьом націям і має різні традиції.  

"Але великий привілей полягає в тому, що ми є єдиною родиною. Нас об'єднує одна кров - Христова. У нас бувають різні труднощі, але ми поділяємо наші спільні радощі та скорботи", - зазначив Предстоятель. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керуючий справами УПЦ з офіційним візитом перебуває в Албанській Православній Церкві

Фото news.church.ua

Як повідомлялося, з офіційним візитом у Албанській Православній Церкві перебував керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).  

8 вересня митрополит Антоній зустрівся із Предстоятелем Албанської Православної Церкви Блаженнішим Архієпископом Тиранським і всієї Албанії Анастасієм.

В ході бесіди з Архієпископом Анастасієм митрополит Антоній розповів Його Блаженству про сучасну релігійну і політичну ситуацію в Україні та попросив первосвятительских молитв за український народ.

Блаженніший Анастасій завірив керуючого справами УПЦ у цілковитій підтримці Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія та постійній молитві, яку підносять в Албанській Православній Церкві за Україну та її православний народ.