Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 6 вересня звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді, в якій наголосив, що метою життя кожної людини є приготування весільного одягу власної душі, щоб мати змогу достойно увійти до Царства Небесного.

Відео дня

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні, а також звершена заупокійна єктенія за убієнними ієреєм Романом, монахинею Алевтиною, а також всіма загиблими під час війсьвих дій на сході України.

Під час Літургії Його Блаженство звершив дияконську хіротонію над Ігорем Нестеровим.

Після одпусту намісник обителі митрополит Павел привітав віруючих із недільним днем та благословив усіх.

*** Цього дня за Божественною літургію читається зачало з Євангелія від Матфея (22: 1-14). У ньому євангеліст переказує притчу Іісуса Христа про Царство Небесне, яке Господь уподібнив до царя, котрий справляв весілля синові своєму та покликав близьких – «званних» – розділити свято. Деякі з них відмовилися, деякі знехтували приготуванням до свята, прийшли без весільного одягу та, з рештою, були викинуті з весільних чертогів. Через це Спаситель сказав Своїм учням: «Багато званих, та мало вибраних» (22:14).

За матеріалами офіційного сайту УПЦ