Фото: офіційний сайт УПЦ

 

Хресний хід, який сьогодні відбувся в українській столиці за участю братії Києво-Печерської лаври та студентів Київської духовної академії та семінарії, став відродженням традицій спільної молитви, коли трапляється біда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У храмах і монастирях УПЦ 4 вересня молитимуться про дарування дощу

Відео дня

Про це розповів голова інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

голова інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент,

«Традиція таких хресних ходів була у наших предків здавна. Коли траплялися подібні природні катаклізми – посуха або навпаки сильні дощі чи навала шкідливих комах – люди зі священиками влаштовували хресні ходи та молитовно закликали допомогу Бога, Богородиці та всіх святих. Той хресний хід, який сьогодні відбувся в Києві, був загальною молитвою, щоб Господь був милостивий до нас і послав життєдайну вологу», – зазначив єпископ Климент.

За його словами, такі природні негаразди є нагадуванням про крихкість людського життя.

«Все, що ми маємо, є даром Божим. Про це сучасна людина часто забуває. Комфорт і впевненість у завтрашньому дні нерідко позбавляють нас пам'яті про Бога. Незвичні природні обставини, подібні тим, що ми бачимо в ці дні на Київщині та в інших областях країни, нагадують нам про те, що наше життя дуже крихке, і про все потрібно передусім просити та дякувати Богові», – підкреслює священнослужитель.

Як повідомлялося, Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій благословив 4 вересня звершити у всіх храмах і монастирях молебень про дарування дощу у зв’язку із посухою та пожежами на території Києва та Київської області.

3 вересня у столиці України через дим і аномальну спеку призупинили навчання в школах. Слідом за Києвом їдкий дим накрив Черкаську та Вінницьку області.