Фото УНІАН

Щиро прислухатися до думки молоді властиво лише тим політикам, які збираються працювати на перспективу для країни, а не для себе особисто.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав заступник голови відділу УПЦ у справах молоді ігумен Валеріан (Головченко), коментуючи останні соціологічні дані, згідно з якими більше половини українців вважає, що політики не прислухаються до потреб і думок молоді.

ігумен Валеріан (Головченко)

«Думка молодих людей, їх прагнення і надії, цікавлять політиків виключно в передвиборний період. Молодий чоловік як потенційний виборець вигідний з цілого ряду причин. Юний вік і невеликий життєвий досвід не дозволяють сказати, що все це вже обіцяли попередники кілька років тому. А благополуччя і спроможність політика народжує в свідомості молодої людини наївну віру в те, що цей політик якось зацікавлений і у її особистому процвітанні і дасть їй можливість іти до мрії. Щиро прислухатися до думки молоді властиво лише тим, хто збирається працювати на перспективу для країни, а не для себе особисто», – зазначив отець Валеріан.

Відео дня

За його словами, корупція в країні практично не залишає молоді шансів на самореалізацію.

«Молодь більш здатна генерувати і втілювати нові ідеї, відкинувши старече бурчання про те, що «так ніхто ніколи раніше не робив». Але чи мають вони хоч якусь можливість до самореалізації в сучасному українському суспільстві? Без фінансів і зв'язків талановитому залишається лише слідувати за кимось. Або творити за копійки, збагачуючи когось», – акцентує ігумен УПЦ.

Отець Валеріан зазначає, що багато молодих українців сьогодні не бачать для себе ніяких перспектив.

«Хочуть просто отримати «корочки», вдало влаштуватися або дивним чином розбагатіти. Їх все рідше відвідують думки про те, що вони особисто можуть дати світові. Їх набагато більше турбує, що вони можуть отримати без праці і швидко. Деякі настільки розчарувалися в перспективах, що плекають мрію поїхати звідси подалі та назавжди. Все частіше ставлюся до таких бажань з розумінням. Держава повинна навчитися спілкуватися з молоддю «без краваток». Потрібно шукати талановиту молодь. Вкладати гроші на довгострокову перспективу для тих, хто буде жити завтра. Від того, чим стане їх молодість сьогодні, залежить те, чим стане наша старість завтра», – підкреслює заступник голови відділу УПЦ у справах молоді.