Фото mediakritika.by

Сьогодні багато інформаційних джерел перетворилися на пропагандистські, тому українським громадянам варто уважно ставиться до інформації, яку вони отримують з різних джерел.

Про це говорить голова інформаційного відділу Української Православної Церкви єпископ Ірпінський Климент (Вечеря), повідомляє Центр інформації УПЦ.

 єпископ Ірпінський Климент (Вечеря),

«Багато інформаційних матеріалів використовуються для створення певних стереотипів, фобій і модифікації поведінки людей, щоб отримувати з цього політичні дивіденди. На жаль, досить часто в таких цілях використовується церковна тематика», – зазначив єпископ Климент.

Відео дня

За його словами, дехто вдається до тем, пов'язаних з життям Церкви, для побудови певних кліше та маніпулювання свідомістю людей.

«Але головне не в тому, що в результаті досягається певний політичний ефект, а в тому, що сіється недовіра до інституту Церкви. Інституту, якому багато років українці довіряли найбільше. А сьогодні довіра до Церкви в українському суспільстві коливається, зокрема – внаслідок різних інформаційних маніпуляцій на церковну тематику», – підкреслив голова інформвідділу УПЦ.