ё

Якщо людина ставить духовні цінності вище матеріальних, в її душі з'являються мир і спокій, які допомагають подолати будь-які страхи, зокрема – побоювання економічних труднощів.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це говорить голова Соціально-гуманітарного відділу УПЦ протоієрей Владислав Діханов, коментуючи останні соціологічні дані, згідно з якими українці найбільше бояться соціально-економічних проблем.

Протоієрей Владислав Діханов

«Повертаючись до вічних цінностей, людина знаходить мир у душі. Коли є мир у душі, немає ніяких страхів. У такому стані людина буде приймати більш тверезі рішення та спокійніше ставитися до всіх життєвих труднощів», – зазначає отець Владислав.

Відео дня

За його словами, така людина не буде накопичувати борги та кредити, а буде вчиться заробляти тільки власною працею та не боятися ніякої роботи.

«У будь-якій проблемі є духовний корінь. Будь-який страх виростає з нашого духу, зокрема – через те, що наші надії можуть будуватися на помилковій основі. Якщо людина все ж знаходить у собі сили ставити вічні цінності над матеріальними, вона будуватиме своє життя за такими принципами, які допоможуть їй подолати всі страхи та тривоги», – підкреслює священнослужитель.

Як повідомлялося, згідно з останніми соціологічними даними фонду «Демократичні ініціативи», 75% українців вважають, що зараз люди в країні найбільше бояться зростання цін (75%), безробіття (71%), невиплати зарплат і пенсій (68%).