1

Можливість звертатися до всіх сторін конфлікту на Сході України є перевагою Української Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це сказав спеціальний представник Державного департаменту США Шон Кейсі у ході зустрічі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм.

Водночас з політичної точки зору, на думку Кейсі, те, що УПЦ є єдиною суспільною інституцією, яка рівномірно присутня майже на всій території України, зокрема – на території бойових дій, ставить її у складне становище.

Відео дня

У свою чергу, митрополит Антоній зазначив важливість рівного відношення держави до релігійних спільнот на всій території країни незалежно від особистих уподобань політиків чи державних чиновників на місцях. 

«Цього не вистачає сьогоднішній Україні, коли храми канонічної Церкви захоплюються радикально налаштованими людьми за мовчазної підтримки місцевої влади. В той час, коли центральна влада держави прагне дотримуватись принципу рівного ставлення до конфесій, цього іноді бракує в ряді регіонів України», – підкреслив митрополит Антоній.

Також керуючий справами УПЦ зазначив, що важливим чинником у процесі примирення у суспільстві є запобігання політизації релігійної сфери.