Фото inforesist.org

Волинська єпархія Української Православної Церкви продовжує піклуватися про українських військовослужбовців, які перебувають у полоні на Донбасі. Про це говорить речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, повідомляє Центр інформації УПЦ. 

Протоієрей Валентин Марчук. Фото volyn.church.ua

«Нещодавно ми зустрічалися з віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком. Я передав йому клопотання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта щодо сприяння у визволенні з полону військовослужбовців Сергія Фураєва та Артема Комісарчука, котрі перебувають в полоні вже майже рік, а також Сергія Дмитрука, який зараз утримується на території Луганщини. Клопотання вручено міністру, аби він передав його Президенту України», – зазначає отець Валентин.

За його словами, визволенням бійців Волинська єпархія займається з початку бойових дій на Сході.

Відео дня

«Зверталися до нас спочатку рідні полонених, а потім це увійшло в певну систему через зв’язок з представниками влади, волонтерами, зокрема – через Волинську спілку «афганців». Допомагав нам у цій справі митрополит Луганський і Алчевський Митрофан. Оскільки Церква є одним з соціальних інститутів, яким довіряють в Україні найбільше, нам вдавалося звільняти полонених військовослужбовців навіть не обміном, а прямим чином», – підкреслює священнослужитель.

Як повідомлялося, на початку серпня стараннями священнослужителів Волинської єпархії УПЦ, волонтерів та воїнів-афганців з полону був визволений військовослужбовець Анатолій Семенюк.