Фото сайту kievcity.gov.ua

Екологічний стан того чи іншого міста залежить від культури людей, які в ньому живуть.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це говорить секретар Київської єпархії УПЦ по місту Києву протоієрей Віктор Іващук, коментуючи останні соціологічні дані щодо ставлення киян до екологічної ситуації в місті.

«Людина віруюча не дозволить собі залишити сміття в лісі або біля водойму – саме те, що в першу чергу забруднює Київ. Практика показує, що  більш обачні у цьому відношенні люди, які згідно із Законом Божим відносяться до ближнього. Якщо й планують похід до парку або в ліс, то намагаються не смітити, а залишати після себе чистоту», – зазначає отець Віктор.

Відео дня

За його словами, ставлення до екології – це питання совісті, з якою церковна людина співвідносить свою поведінку та дії.

«Напевно, якби в половині випадків люди запитували себе, чи правильно залишати сміття в лісі або кидати недопалки де завгодно, то наші екологічні проблеми помітно б зменшилися. У відношенні до екології, природи, проявляється наш духовний стан», – підкреслює протоієрей УПЦ.

Згідно з останніми даними компанії Research & Branding Group, 88% киян вважають актуальними для столиці України екологічні питання. Головними проблемами київської екології, на думку городян, є забруднення атмосфери (57%) і водойм (46%), скорочення лісів і парків (28%), а також техногенні катастрофи та аварії (27%).