1Управляющий делами УПЦ митрополит Бориспольский и Броварской Антоний (Паканич)

Сьогодні день народження відзначає керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський, Броварський Антоній (Паканич).

Митрополит Антоній добрий пастир, досвідчений керівник, молитовник і проповідник.

Редакція “УНІАН-Релігії" сердечно вітає владику Антонія з Днем народження!

Відео дня

Ми знаємо Вас як людину, яка любить Україну і переживає за наш народ.

Сьогодні Ви присвячуєте своє життя вирішенню найскладніших питань у житті Церкви і суспільства. І робите дуже багато для повернення миру у нашу країну.

Протягом багатьох років Ви берете участь у розвитку духовного і релігійного життя України.

Ваш життєвий досвід, висока духовність, мудрість і порядність є гідним прикладом для майбутніх пастирів Церкви.

Ваші молитви та проповіді допомагають у подоланні труднощів, пробуджують в людині милосердя, прагнення піклуватися про ближнього і робити добрі справи.

Бажаємо міцного здоров'я, сил та Божої допомоги у всіх справах! Нехай кожен прожитий день приносить лише радісні звістки!

Многая і благая літа!

Довідка "УНІАН-Релігії"

Митрополит Бориспільський, Броварський (в миру Паканич Іван Іванович) народився 25 серпня 1967 року в селі Чумалево Тячівського району Закарпатської області.

У 1982 році закінчив середню школу.

З 1985 по 1987 рр. служив у збройних силах СРСР.

Вступив у Московську Духовну Семінарію в 1988 році, після закінчення якої продовжив навчання в Московській Духовній Академії.

4 січня 1994 року ректором Московської Духовної Академії єпископом Дмитровським Філаретом (Карагодіним) пострижений у чернецтво з ім'ям Антоній, на честь преподобного Антонія Печерського.

18 лютого 1994 року Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм II висвячений у сан диякона, а 7 жовтня того ж року єпископом Філаретом - в сан ієромонаха.

У 1995 році закінчив Академію з ученим ступенем кандидата богослов'я.

1 січня 1996 року призначений помічником ректора МДАіС з представницької роботи і завідувачем Церковно-археологічним кабінетом.

До свята Воскресіння Христового 1999 року Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм II зведений у сан ігумена.

9 вересня 2002 року, згідно з поданим проханням, направлений в розпорядження Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира.

26 жовтня 2002 року призначений керівником Інформаційно-просвітницького центру Києво-Печерської лаври.

11 травня 2003 року стає завідувачем канцелярії Київської Митрополії Української Православної Церкви. 14 березня 2004 року возведений у сан архімандрита.

22 листопада 2006 року рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви обраний єпископом Бориспільським, вікарієм Київської митрополії.

26 листопада висвячений в єпископа Бориспільського.

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 31 травня 2007 року призначений ректором Київської Духовної Академії і Семінарії.

14 листопада 2007 року постановою Священного Синоду УПЦ призначений головою Синодальної Канонічно-богословської комісії.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 8 травня 2008 року призначений на посаду голови Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ і звільнений від керівництва Богословсько-канонічною комісією УПЦ.

24 вересня 2008 року зведений у сан архієпископа.

27 травня 2009 року рішенням Священного Синоду РПЦ включено до складу Комісії за освітою Міжсоборної присутності РПЦ.

Рішенням Синоду УПЦ від 9 вересня 2009 р. знову призначений на посаду голови Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ і включений в склад Синодальної комісії Української Православної Церкви по діалогу з УАПЦ і робочої групи з підготовки діалогу з представниками УПЦ КП.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року звільнений від керівництва Богословсько-канонічною комісією УПЦ.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 21 лютого 2012 року призначений головою Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 8 травня 2012 року призначений Керуючим справами УПЦ і звільнений від посади Голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ.

Указом Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира 8 травня 2012 року призначений першим вікарієм Київської Митрополії УПЦ.

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 20 липня 2012 року (журнал № 64) звільнений з посади голови Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ.

19 січня 2013 року возведений у сан митрополита.

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 25.09.2013 (Журнал №58) зі складу Київської єпархії виділено Бориспільську єпархію, керуючим єпархією призначений митрополит Бориспільський Антоній з титулом Бориспільський, Броварський.