п

22 серпня розпочався Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Харкова. Про це повідомляє сайт church.ua.

В аеропорту міста Його Блаженство зустрічали митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, голова Синодального інформаційного відділу УПЦ, єпископ Ірпінський Климент, заступник міського голови Ігор Терехов, а також духовенство і віруючі Харківської єпархії.

Зазначаючи, що головною метою візиту є освячення храму святих Жон-Мироносиць, Блаженніший владика сказав: «Ми хочемо помолитися за всіх жителів Харкова і Харківської області напередодні великого свята – Дня міста, і попросити, щоби Бог послав Своє благословення та мир на нашу землю».

Відео дня

Того самого дня ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі Харкова.

Перед богослужінням Архіпастир вклонився мощам святителів Афанасія Лубенського та Мелетія Харківського, а також священномученика Олександра Харківського.

Його Блаженству співслужили митрополити: Луганський і Алчевський Митрофан, голова ВЗЦЗ УПЦ; Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, Білгородський і Старооскільський Іоанн (РПЦ), Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископ Ізюмський і Купянський Єлисей, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство єпархії.

Наприкінці всенічного бдіння Блаженніший владика відслужив заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Харківського і Богодухівського Никодима (+2011, Руснака), що знаходиться в нижньому храмі на честь свт. Мелетія Харківського Свято-Благовіщенського кафедрального собору.