н

19 серпня, у свято Преображення Господнього, у Кам’янець-Подільському розпочався традиційний щорічний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської лаври.

Хресні ходи до обителі Божої Матері, що на горі Почаївській, звершуються віруючими впродовж 200 років. За багаторічну історію хода збирала до 20 тисяч паломників, які долали шлях від Кам’янець-Подільського до Почаєва в 210 км. У хресному ході щорічно беруть участь віруючі Кам’янець-Подільської, Чернівецької, Волинської, Одеської та інших єпархій УПЦ, а також країн закордону. Хресну ходу паломники мають подолати за 7 днів.

Перед початком ходи в кафедральному соборі Кам’янець-Подільського на честь святого благовірного князя Олександра Невського була звершена Божественна літургія, яку очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор.

Відео дня

По завершенні богослужіння чисельні паломники, котрі зібралися в соборі, вирушили через місто в с. Довжок Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, де в був звершений молебень за подорожуючих. Після звершення молебню митрополит Феодор звернувся до тисяч паломників зі словом архіпастирської настанови.

Після зупинки в Довжку та перепочинку хресна хода вирушила в довгий шлях до Почаєва.

orthodox.org.ua