1

У День Незалежності України, 24 серпня, нам потрібно показати, що українці єдині та хочуть миру.

Таку думку висловив голова сектора опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій при Військовому відділі Української Православної Церкви ієрей В’ячеслав Яковенко, повідомляє Центр інформації УПЦ.

 Ієрей В’ячеслав Яковенко,

«Наш народ має бути єдиний, якщо ми хочемо миру і благополуччя – ось що треба показати всім тим, хто проти або не розуміє і засуджує нас. Ми повинні любити один одного – саме цю заповідь Господь виділив з інших. Якщо в наших серцях буде любов, у них житиме Бог, а значить повернеться мир», – зазначає отець В'ячеслав.

Відео дня

Священик нагадує, що наша країна споконвіку знаходилася під особливим покровом Пресвятої Богородиці. На його думку символічно, що День незалежності України припадає на Успенський піст. 

«Вважаю доречним і обов'язковим віддати данину пам'яті загиблим, але це повинно робитися за покликом серця, а не для піару певних політичних сил на майбутніх виборах. Взагалі хочеться, щоб від вигукування гасел і звинувачень, які зазвичай робляться без визнання своїх помилок, ми перейшли до справ, спрямованих на встановлення миру та покращення життя громадян країни», – підкреслює священнослужитель.

Нагадаємо, що за повідомленням Адміністрації президента України, 24 серпня у Києві відбудеться Марш незалежності.