dfg

Чим більше вплив релігії в суспільстві, тим менше воно прагне до матеріальних благ, пам’ятаючи про духовне. Таку думку висловив речник Предстоятеля Української Православної Церкви архімандрит Пафнутій, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Кожний соціум має перед собою декілька шляхів розвитку. Ті суспільства, які не є особливо релігійними, прагнуть у першу чергу до матеріальних благ, земного добробуту і мало звертають увагу на духовне вдосконалення. А ті суспільства, де релігія має суттєвий вплив, як правило, великих економічних успіхів не досягали», – зазначає архімандрит Пафнутій.

На його думку, держави, де зберігається традиційна церковна культура, також прагнуть до матеріальних благ, але вони менше віддаються земному, пам’ятаючи про вічність, ніж країни, в яких релігія немає суттєвого впливу.

Відео дня

«Разом з тим слід враховувати, що певні кризові явища в економіці виникають через такі суспільні проблеми, як корупція. А корупція є наслідком низького морального рівня», – підкреслює речник Предстоятеля УПЦ.