1

Мистецтво і культура здатні об'єднати людей з різних регіонів України і сприяти усуненню у суспільстві непорозуміння та ворожнечі.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це говорить голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик).

"Мистецтво – це дуже потужне духовне знаряддя, тому його, безумовно, можна використовувати для такої благої справи, як налагодження миру в країні. Церква завжди використовувала мистецтво, щоб доносити Євангельську звістку про мир. Молячись про примирення ворогуючих, ми хочемо, насамперед, достукатися до людських сердець, а через мистецтво можна цього досягти", – зазначає ігуменя Серафима.

Відео дня

Також вона нагадує, що мистецтво здатне розповідати про божественну красу, гармонію та Божий промисел.

Возночас матушка Серафима застерігає, що "художню сферу, бува, використовують як інструмент руйнування, а не творіння".

"Плодів від такого мистецтва, зрозуміло, не буде", – підкреслює ігуменя.

Як повідомлялося у ЗМІ, у серпні у Бердянську одна зі світських творчих груп розпочинає культурно-освітній проект, метою якого є налагодження культурного обміну та пом’якшення соціальної напруги між регіонами.

"Бердянськ, що традиційно сприймається як місто-курорт, перебуває неподалік бойових дій - отже потребує нових культурних контактів заради пом’якшення атмосфери, розуміння й визначення", - зазначають організатори.