7 серпня на Кушугумському кладовищі Запоріжжя архієпископ Запорізький і Мелітопольський УПЦ Лука у співслужінні духовенства єпархії звершив чин поховання загиблих під час військового протистояння на Сході країни військовослужбовців України.

6 серпня керуючий Мукачівською єпархією архієпископ Феодор звершив чин відспівування загиблого офіцера Олександра Павлюка – старшого прапорщика 128-ї окремої механізованої бригади.

Відео дня

В центральному кафедральному соборі міста на честь Почаївської ікони Божої Матері зібралися сотні мукачівців – рідні загиблого, друзі, військовослужбовці, жителі міста, щоб провести в останню путь покійного. Участь в похованні взяв також мер міста та представники влади Мукачева.

Також на Волині з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта священики Ківерцівського округу в будинку загиблого воїна Віктора Михальчука в селі Борохів відслужили літію.

Після чого хресною ходою від села Борохів доставили тіло спочилого у храм УПЦ в селі Піддубці. Тут процесію зустрічали місцеві жителі та духовенство Луцького округу. Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук очолив чин похорону, йому співслужили десять священиків. На похороні були присутні представники місцевої і районної влади. Отець Миколай передав родині співчуття від керуючого Волинською єпархією владики Нифонта.

Після прощання зі спочилим у храмі процесія вирушила до кладовища. У Піддубцях це вже другі похорони загиблого на Сході країни воїна. Минулого року у вересні було звершено чин поховання солдата Сергія Писарука. Віктора Михальчука поховали поряд.

За матеріалами офіційнонго сайту УПЦ