Близько 15 тисяч людей з усієї України взяли участь в урочистій хресній ході УПЦ КП від Володимирського собору Києва до пам`ятника хрестителю Русі - князю Володимиру на Володимирській горі з нагоди 1027-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Як повідомив УНІАН представник Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Євстратій (Зоря), традиційна хресна хода завершилася біля пам`ятника князю Володимиру.

Як повідомляв УНІАН, у Києві відбуваються заходи з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України й 1000-річчя упокоєння Святого Рівноапостольного Князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави, хрестителя Русі-України.

Відео дня

Раніше вранці президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому молебні з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України й 1000-річчя упокоєння князя Київського Володимира Великого.

Службу відправив Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

Пізніше сьогодні глава держави візьме участь в урочистому засіданні Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій «Закон і благодать Землі Української».

Увечері на Михайлівській площі за участю Порошенко відбудеться мистецька програма.