До 7 чудотворних ікон Пресвятої Богородиці, які привезуть на Володимирську гірку 27 липня з нагоди 1000-річчя преставлення князя Володимира, приєднається ікона «Троєручиця-Бердянська».

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на голову Адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ архімандрита Віктора (Коцабу), ікону вже доставлено ​​до Києва.

Відео дня

На урочистості 27-28 липня до Києва привезені сім чудотворних ікон Божої Матері: «Піщанська» (Ізюм, Харківська область), «Почаївська» (Почаїв, Тернопільська область), «Касперівська» (Одеса), «Зимненська» (Волинь), «Охтирська» (Охтирка, Сумська область), «Святогірська» (Святогірськ, Донецька область) і «Призри на смирення» (Київ).

За словами архімандрита Віктора, коли з'явилася ідея привезти до столиці чудотворні ікони, до їхньої кількості ніхто не прив'язувався.

«Коли визначили найшанованіші святині, які є в Україні, вийшло сім ікон. Згодом до них була приєднана «Троєручиця-Бердянська». Адже ця ікона була прославлена ​​в травні цього року», – зазначає архімандрит УПЦ.

Також отець Віктор розповів про чудесні зцілення за молитвами перед іконою «Троєручиці-Бердянської».

«У ХIХ столітті вона була придбана братами Василем та Йосипом Кочубей на Афоні і передана в дар Петропавлівського храму. Незабаром за молитвами перед іконою стали відбуватися чудесні зцілення. Нові випадки чудотворної допомоги, пов'язаної з «Троєручицею», стали підставою для рішення Священного Синоду УПЦ в червні минулого року благословити встановлення в межах Бердянської єпархії святкування на честь цієї ікони», – говорить священнослужитель.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, чудотворні ікони Божої Матері 27 липня о 14.00 будуть принесені на Володимирську гірку, де відбудеться молебень на честь 1000-ліття преставлення святого князя Володимира, після якого хресною ходою святині перенесуть до Києво-Печерської лаври. Одразу після прибуття до лаври на площі перед Успенським собором розпочнеться Всенічне бдіння, під час якого ікони вже будуть доступні для поклоніння. 28 липня о 09.00 у Києво-Печерській лаврі звершуватиметься святкова Божественна літургія. Вклонитися чудотворним іконам можна буде 27 і 28 липня.