Фото УНІАН

Під час молебню на Володимирській гірці 27 липня, у якому візьмуть участь близько 20 тисяч віруючих Української Православної Церкви, можливі провокації, спрямовані проти УПЦ та її вірян.

Про це говорить голова адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), повідомляє Центр інформації УПЦ.

«27-28 липня відбуватиметься кульмінація всіх урочистостей до 1000-річчя преставлення князя Володимира. 27 липня о 14.00 звершуватиметься молебень на Володимирській гірці, куди очікується прибуття великої кількості наших парафіян з різних єпархій УПЦ. Зібрань подібного масштабу раніше у нас не проводилося, тому, не виключаємо, це може стати приводом для провокацій проти УПЦ», – зазначає  отець Віктор.

Відео дня

За його словами, по відношенню до вірян УПЦ, можуть відбуватися проявити агресії або хтось може намагатися спровокувати людей на якісь дії, які б виставили УПЦ у негативному світлі.

«Ми закликаємо всіх до відповідальності та розуміння масштабності цієї події, щоб всі люди, які приїдуть на молебень, були вельми обережні. Якщо будуть спроби втягнути вірян у зіткнення та протистояння, цього потрібно всіляко уникати», – підкреслює голова адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, сім чудотворних ікон Божої Матері 27 липня о 14.00 будуть принесені на Володимирську гірку, де відбудеться молебень на честь 1000-ліття преставлення святого князя Володимира, після якого хресною ходою святині перенесуть до лаври. О 17.00 годині почнеться всенічне бдіння. 28 липня о 09.00 у Києво-Печерскій лаврі розпочнеться святкова Божественна літургія. Вклонитися чудотворним іконам можна буде 27 і 28 липня.