1

Вірними Української Православної Церкви є люди, які дотримуються різних, а часто й діаметрально протилежних політичних поглядів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, на цьому зауважив Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій у виступі перед православними віруючими США в рамках 18-ого Всеамериканського Собору, коментуючи ситуацію в Україні.

«Нашими вірними є люди, які дотримуються різних, а часто й діаметрально протилежних політичних поглядів на сприйняття минулого і розуміння шляхів майбутнього розвитку країни. А тому відповіддю нашої Церкви на ці виклики стало прагнення піднятись над швидкоплинними ідеологічними та політичними уподобаннями», – підкреслив Блаженніший Онуфрій.

Відео дня

Війна на Сході України, за його словами, стала наслідком конфлікту різних політичних ідеологій.

«Це стало болісним досвідом для нашої Церкви, яка об’єднує православних християн в усіх частинах нашої країни. Нашими вірними є як україномовні, так і російськомовні громадяни України. Нашими вірними є і русини на Закарпатті, і румуни та молдовани на Буковині і Одещині, і чисельне російськомовне населенні на Донбасі, в Криму та багато інших національних меншин», – зазначив Предстоятель УПЦ.

Як повідомлялося, 18 липня розпочався візит Блаженнішого Онуфрія у США до багатомільйонної української пастви.