Ієрархи БПЦ вважають, що нехтування фізичним і духовним здоров'ям працівників, ігнорування їхніх особистих і релігійних потреб завдасть шкоди суспільству в цілому.

Відповідне послання Священного синоду Болгарської православної церкви було оприлюднено минулого тижня.

У документі, зокрема, зазначається, що в останні роки в країні все більше поширюється практика залучення як приватними, так і державними компаніями своїх співробітників до праці по суботах, неділях і святах. Таким чином, люди позбавляються права на відпочинок і особисте життя, позбавляються можливості присвятити час Богу, провести час зі своїми близькими, відновити духовні і фізичні сили.

Відео дня

«У ці дні ми звертаємо наші думки до Бога, Який є Любов, покликані творити добро людям, якими Бог оточив нас — подружжю, дітям, батькам і родичам», — йдеться в посланні.

Офіційно в Болгарії законом закріплений п'ятиденний 40-годинний робочий тиждень. Однак на практиці, використовуючи прогалини в законодавстві, роботодавці часто долучають своїх співробітників до роботи по неділях і святах.

«Ми вважаємо, що ця тенденція, що йде від інтересів бізнесу, демонструє зневагу фізичним і духовним здоров'ям працівників, ігнорує їхні стосунки з родинами та друзями, неминуче завдасть шкоди як окремим особам, так і суспільству в цілому», — застерігають ієрархи Болгарської церкви.

Вони також нагадують, що для християн головним днем відпочинку і головним християнським святом є неділя — день спомину славного Воскресіння Христового.

«Ми закликаємо державні установи прийняти необхідні заходи, щоб практика виходу на роботу працівників у ці дні обмежилася тими галузями і секторами економіки та виробництва, які не дозволяють переривання робочого циклу, причому ці питання повинні бути чітко регламентовані», — йдеться в документі.

http://rublev.com/news/bolgarskaja-tsjerkov-vystupila-protiv-togo-chtoby-ljudi-rabotali-v-vyhodnyje-i-prazdnikirublev.com