Під час проповіді у день Різдва Пророка і Хрестителя Господнього Іоанна в Спасо-Преображенському монастирі на Київщині Блаженніший митрополит Онуфрій відзначив, що основне служіння Іоанна Хрестителя полягало у проповіді покаяння: «Іоанн Хреститель звертався з такими словами: «Покайтеся, бо наблизилося до вас Царство Небесне». Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

«Покаяння – це єдиний спосіб, який дає можливість людині поєднатися з Богом. Покаяння – це усвідомлення того, що ми зробили помилку, того, що ми вчинили невірно і розкаюємося за це перед Богом», – продовжив Його Блаженство. А щоб навчитися  жити за Законом Божим людям потрібно бути мужніми та уважними до себе: «Адже часто світ пропонує людині інші закони. Ніби такі привабливі, спокусливі і багатообіцяючі. Здається, якщо їм підкоришся, то будеш щасливий. Але насправді, якщо ці закони розходяться з Законами Божими, то вони до добра не призведуть», – сказав Митрополит Онуфрій.

Відео дня

Він закликав християн бути рішучими: «Коли нам щось пропонується від своїх думок, від ближніх, від чогось іншого – щось, що не узгоджене з Законом Божим, тоді ми повинні твердо сказати «Ні!»». А  для того, щоб зрозуміти, які закони світу йдуть у розріз із Законом Божим, потрібно вивчати Святе Євангеліє.

«Його треба читати, і з Ним треба звіряти все своє життя, всі свої вчинки і дії. Тоді буде небезплідний голос Іоанна Хрестителя, який закликає нас до покаяння. Він не буде гласом «вопіющого в пустелі», і ми принесемо ті достойні плоди покаяння, які зроблять нас спроможними прийняти в себе благодать спасіння у Христі Іісусі Господі нашому», – наголосив Предстоятель.