Фото УНІАН

Голова Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов висловлює надію, що електронна пропускна система в зону АТО допоможе долати скупчення великих черг, а також унеможливить факти корупції.

Про це повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Сподіваємося, електронна система допоможе вирішити ті проблеми, які сьогодні існують з пропускною системою в зоні АТО. Але якщо на величезній лінії розмежування буде всього кілька пропускних пунктів, це і надалі призводитиме до величезних черг, які стомлюють людей. Це створює велике навантаження і на військових, котрі працюють на пропускних блокпостах. Крім того, нам відомі факти корупції, пов'язані з видачою перепусток», - зазначає протоієрей Владислав Діханов.

Відео дня

За словами священнослужителя, багато людей, через пропускні проблеми в зоні АТО, не мають можливості відвідати своїх родичів.

«Я знаю київських студентів, що бажають хоча б раз на рік з'їздити до своїх батьків, бабусь і дідусів, які залишаються на непідконтрольній Києву території. Але у них виникають великі проблеми з проїздом», - говорить отець Владислав.

Як повідомлялося, 6 липня СБУ запустила сайт, за допомогою якого можна подати онлайн-заявку на отримання електронної перепустки для перетину лінії розмежування на Донбасі.