ы

7 липня, у день свята Різдва святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Преображенському скиту Свято-Троїцького Іонинського монастиря у селі Нещерів на Київщині.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді.

Після одпусту Його Блаженство вручив скитоначальнику архімандриту Іоасафу (Перетятьку) ігуменський жезл і звернувся до Преосвященнішого єпископа Іони, стараннями якого була заснована ця обитель, з подякою. Зокрема, Його Блаженство сказав: «Той послух, який Господь поклав на мої немічні плечі, часто, на жаль, пов’язаний із мирською метушнею, господарськими та адміністративними справами, а тут моляться люди, які себе повністю віддали Богові. Ми не повинні забувати, що ми — монахи, в першу чергу, і повинні якомога більше відсторонюватись від світу і його омани, більше часу віддавати на спілкування з Богом, тоді буде мир і в наших серцях, і в нашій Україні».

Відео дня

Блаженніший владика привітав братію та прихожан монастиря зі святом, помолився у приділі, присвяченому святому Іоанну Предтечі та оглянув територію монастиря.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ