єпископ Ірпінський Климент

Неготовність майже третини українського населення терпіти зниження рівня життя і певні матеріальні труднощі свідчить про низький рівень релігійності. Таку думку висловлює голова Синодального інформаційного відділу Української Православної Церкви єпископ Ірпінський Климент, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Народ ще дуже давно придумав гарну приказку: «Бог терпів і нам велів». Те, що в Україні, згідно з останніми соціологічними даними, майже третина населення не може терпіти зниження рівня життя, говорить, насамперед, про низький рівень релігійності. Оскільки віруюча людина – та, що дійсно довіряє Богу – ніколи не впаде у відчай. У молитві вона завжди може вдатися до Божої допомоги», – зазначає єпископ Климент.

Також церковний спікер звертає увагу на високий рівень суїцидів в українському суспільстві.

Відео дня

«Потрібно упереджувати життєві розчарування вірою та молитвою. Людині деколи властиво думати, що їй гірше за всіх. Але поряд з нею можуть перебувати люди, яким ще важче, і при цьому вони не впадають у відчай і намагаються з Божою допомогою долати будь-які труднощі. Все, що в нашому житті відбувається, має бути для нас уроком, тими обставинами, за допомогою яких ми можемо впоратися з духовними проблемами, що псують наше життя», – підкреслює владика Климент.

За його словами, щоб суспільство не страждало, потрібно боротися з тими духовними хворобами, які його вбивають.

«Якщо одні народи сьогодні страждають більше, ніж інші, це не означає, що вони грішніші. Ідеального суспільства на землі немає. Зрештою, з християнської точки зору, мета людського існування – жити вічно не на землі, а з Богом. І чим швидше людина зрозуміє своє головне призначення, тим простіше їй буде влаштовувати своє життя та правильно ставитися до всього, що в ньому відбувається», – наголошує єпископ УПЦ.

Як повідомлялося, за останніми даними Центра Разумкова, 30% українських громадян кажуть, що вже не можуть терпіти зниження рівня життя і певні матеріальні труднощі.