м

19 червня Патріарх Ілія II заявив про те, що патріархія виділить фінансову допомогу в розмірі ста тисяч ларі постраждалим після стихійного лиха в Тбілісі і закликав усіх, хто в змозі чимось допомогти нужденним, зробити це, повідомляє сайт pravoslavie.ru.

У своєму інтерв'ю він сказав: "Ми всі дуже стурбовані стихійними лихами, яке відбулися в ці дні. Багато хто загинув. Багато хто залишився без даху над головою. Багато постраждали. Потрібно сказати, що ця скорбота, це випробування об'єднало грузин і весь народ вийшов на допомогу нужденним.

Звичайно, Церква бере активну участь у всьому цьому, і ми робимо все, для того, щоб у міру можливостей допомогти нужденним. Я дав своє благословення патріархії, щоб були пожертвувані нужденним сто тисяч ларі. Я сподіваюся на те, що і всі єпархії також зроблять пожертвування і допоможуть, хто як і чим зможе.

Відео дня

Нашій патріархії пожертвували трикімнатну квартиру. І я постараюся, щоб ми знайшли багатодітну сім'ю, у якої немає даху над головою і ніяких матеріальних можливостей. Цю квартиру ми передамо їм. Я звертаюся до всіх, у кого є така можливість, щоб ви надали цю допомогу нужденним людям.

Я також звертаюся до всього населення Тбілісі, щоб ви не боялися. Усе з ласки Божої пройде. І в більш важких і тяжких обставин ми бували. Усе закінчиться благополучно. Нехай Господь благословить вас і обрадує. Нехай благословить Господь нас миром."