п

Близько ста тисяч гривень і чотири вантажівки з продуктами пожертвували парафіяни Рівненської єпархії Української Православної Церкви для жителів Донбасу і військових танкового батальйону частини В1252. 16 червня зібрану допомогу відправили в зону військового конфлікту, повідомляє church.ua.

Відео дня

«Ми – християни, а там страждають люди. Наша Церква завжди приходить на допомогу бідним, немічним і нужденним. І ця допомога тільки невелика частина того, що сьогодні ми можемо зробити для людей, що потрапили у важкі життєві обставини», – коментує поїздку о. Віктор Земляний, керівник відділу з врегулювання міжконфесійних конфліктів Рівненського єпархіального управління УПЦ.

Поїздка триватиме тиждень. За цей час священики відслужать літургію і водосвятний молебень для бійців у зоні бойових дій, також причастять усіх бажаючих. Частину гуманітарної та фінансової допомоги благодійники передали в один з дитячих будинків у Донецькій області, також планують заїхати у Святогірську лавру.

щ

Приймають гуманітарну допомогу і в Луганську. 16 червня представники медичних установ міста отримали приладдя та інші супутні товари для надання первинної допомоги. Передав життєво необхідні речі, які зібрали та привезли парафіяни православного приходу на честь Пресвятої Трійці Корсунської єпархії в Парижі, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан.

У столиці триває проект Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань «Добрий киянин». Голова відділу протоієрей Владислав Діханов інформує, що на сьогодні в програмі понад 40 сімей переселенців, якими опікується Церква. «Є додаткова потреба у волонтерах, – зокрема зазначає священик. – Обов’язки – куратор підопічної сім’ї: з’ясування потреб сімей, соціальний супровід. Матеріальна підтримка здійснюється Центром Гуманітарної Допомоги УПЦ».

щ

З благословення Архієпископа Херсонського і Таврійського Іоанна, 14 червня благочинний Каланчацького округу протоієрей Михайло Кулина разом зі священиками відвідали військовослужбовців, які проходять службу на території Каланчацького району Херсонської області. Священнослужителі помолилися та поспілкувалися з військовими, передали продукти та речі, зібрані парафіянами благочиння.