Центр інформації УПЦ почав серію тематичних зустрічей «Історія міста Києва з висоти Великої Лаврської дзвіниці», присвячених 1000-літтю преставлення святого рівноапостольного князя Володимира.

Відео дня
1

На першу зустріч, яка відбулася 19 червня, були запрошені журналісти центральних ЗМІ, які спеціалізуються на висвітленні культурної та релігійної тематики.

Разом з представниками Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та Київської духовної академії та семінарії учасники зустрічі піднялися на нещодавно відреставровану дзвіницю Києво-Печерської лаври.

Журналісти побачили Київ з висоти пташиного польоту, зробили унікальні світлини та дізнались цікаві подробиці з історії Києва – від часів князя Володимира до сьогодення.

Центр інформації УПЦ планує розповідати історію міста Києва з висоти Великої Лаврської дзвіниці також представникам державних установ, громадським діячам, творчій інтелігенції та молоді.

Тематичні зустрічі, присвячені 1000-літтю преставлення святого рівноапостольного князя Володимира, планується проводити до кінця жовтня.

Нагадаємо, що Велика Лаврська дзвіниця 10 років була закрита на реставрацію. 27 березня 2015 року її відкрили для відвідування та екскурсій.